dimarts, 12 d’agost del 2008

Al·legació 5 a l'entrador nou d'Almiserà

EXPOSE:

1.-
Que a l’Estudi d’Impacte Ambiental es diu que “la anchura de la carretera, altura d rasante, cantidad de drenaje, etc. tendrá una mayor o menor incidencia en función de sus magnitudes”. A causa de les caracterítiques del projecte presentat es produeix de nou un efecte barrera per a animals i veïns del territori.

2.-
No s’explica com es farà front al risc de contaminació d’aqüífers, tot i que aquest fet es considera d’una probabilitat o risc alts.

3.-
Segons l’Estudi d’Impacte Ambiental, “la calidad actual del paisaje es media y baja por tratarse de un paisaje fundamentalmente agrícola”. Creiem que aquesta valoració és inadequada, donat que ens trobem davant de zones de ribera, zones agrícoles amb tipologia de mosaic, restes de secà, etc.

4.-
Es produeix una considerable afectació de la geomorfologia. A més, segons el document esmentat “suposa una evident intrusió visual en un paisatge fonamentalment rural. A més, hi ha una forta incidència visual en disminuir les vistes i baixar la qualitat de les mateixes des dels nuclis urbans d’Almiserà i Llocnou de Sant Jeroni”.

AL·LEGACIONS:
Per tot això, considerem que l’impacte és excessiu i no es duen a terme mesures correctores suficients, donat que resulta pràcticament impossible donada la magnitud del projecte respecte dels dos municipis afectats.
Per això, sol·licitem la retirada del projecte de l’entrador al municipi d’Almiserà.